دوربین مدار بسته، برای نظارت و کنترل، با استفاده از اینترنت و اتصال شبکه محلی IP راه اندازی می شود و ارسال و دریافت فیلم و تصاویر در دوربین یا شبکه به صورت دیجیتال اتفاق می افتد. دوربین مدار بسته IP یا تحت شبکه به شما امکان دسترسی به تصاویر از هزاران فرسنگ دورتر از خود دوربین و مکان مورد نظر را می دهد. دوربین مدار بسته آنالوگ اولین سری از دوربین های مداربسته بودند که دارای کیفیت و قیمت بسیار پایین هستند؛ با ذکر تفاوت های دوربین IP نسبت به آنالوگ شما با اطلاعات کامل می توانید دوربین مناسب خود را انتخاب کنید پس لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
با دوربین مداربسته تحت شبکه آشنا شوید
دستگاه ضبط کننده فیلم یا NVR در دوربین مداربسته IP یا تحت شبکه، به کمک یک سرور مرکزی، تصاویر را ضبط و دریافت می کند، بعد فایل را از طریق شبکه برای انتقال فشرده می کند؛ سپس فیلم دوربین های IP با کیفیت بالا ثبت و در بستر اینترنت انتقال داده می شود، تا شما در هر جا که باشید بتوانید فیلم ضبط شده و زنده دوربین IP را حتی در سفر و محل کار یا هرجایی که دوربین IP کار گذاشته اید، مشاهده کنید.
دوربین مداربسته IP یاتحت شبکه چه مزیت هایی دارند؟
کیفیت بالا
کیفیت تصاویر دوربین مداربسته IP یا تحت شبکه، قابلیت زوم کردن و دیدن جزئیات با کیفیت بالا و زاویه دید چند برابری در این دوربین ها، بهتر از دوربین های آنالوگ انجام میشود.
نصب راحت
نصب و راه اندازی دوربین تحت شبکه خیلی ساده است و زمان زیادی را نمی گیرد به خصوص اگر توسط متخصص این کار انجام شود.
خداحافظی با دوربین آنالوگ
دوربین های آنالوگ دیگر ایده ای برای تولید ندارند و دیگر تولید نمی شوند، آن چه در بازار موجود است، از انبار ها تامین می شوند.
مقرون به صرفه
هزینه دوربین آنالوگ ارزان تر از دوربین IP است اما امکان محدود تری دارد.
کنترل محیط
با نصب دوربین مداربسته IP یا تحت شبکه، شما این امکان را دارید تا از هر جای دنیا با استفاده از اینترنت و یک وسیله هوشمند مثل گوشی یا لپ تاپ، مکان دلخواه را تحت کنترل داشته باشید و بر روی تصویر زوم کنید یا زاویه آن را تغییر دهید.
منبع تغذیه بهتر
تغذیه دوربین IP به دو صورت انجام می شود: سوئیچ های POE یا آداپتور های 12 ولت DC برای منبع تغذیه دوربین های مداربسته ثابت، از ولتاژ 12 ولت DC استفاده می شود، برق شهری از نوع AC است. AC و DC برای روشن شدن به جریان الکتریکی نیاز دارند و باید به کاهش ولتاژ هم توجه داشت، کاهش ولتاژ به هر دلیل موجب آسیب بر تجهیزات دوربین ها می شود. منبع تغذیه با آمپر بالا در دوربین های IP، می تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند.
قابلیت هوش مصنوعی
دوربین های مداربسته تحت شبکه قابلیت تجهیز با هوش مصنوعی را یافته اند. مثلا علاوه بر تشخیص اتفاقات، قادر به پیش بینی نیز خواهند بود. هوش مصنوعی، منابع نور موجود در تصویر را تنظیم می کنند و نور یکنواختی را در محیط پخش می کند، این موضوع منجر به ضبط تصاویر با وضوح و کیفیت بسیار بالا میشود.
امنیت بالا
امنیت دوربین مدار بسته آنالوگ بسیار پایین است؛ چون حافظه و تجهیزات آن به راحتی دزدیده می شوند، اما دوربین IP امنیت بالایی دارد و انتقال تصاویر آن کد گذاری شده است.
دارای قابلیت تشخیص چهره
فروشگاه ها، ادارات و ارگان ها و غیره، می توانند با بهرهگیری از تشخیص هوشمند چهره، تمام عبور و مرور ها و مراجعین را شناسایی و خطا های انسانی را محدود کنند.
معرفی انواع دوربین مداربسته IP یا تحت شبکه
دوربین های IP یا تحت شبکه دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به آن می پردازیم.
دوربین مداربسته دام Dome
دوربین مدار بسته دام، در فضا های اداری و مسکونی بسته استفاده میشود. کیفیت تصویر متوسط و قیمت آن نسبت به بقیه مدل ها مناسب است، در این دوربین ها که از جنس پلاستیک و فلز هستند، معمولا لنز به صورت ثابت و در برخی موارد به صورت متغیر و میکروفن و اسپیکر داخلی برای ضبط صدا و یا عمل پیجینگ به کار گرفته میشود.
دوربین اسپید دام PTZ
دوربین پیشرفته ای که شما می توانید نظارت دقیق و کنترل کامل از طریق آن داشته باشید؛ این دوربین معمولاً برای فضای باز و وسیع استفاده میشود و ip این دوربین قابلیت نظارت دقیق، زوم و تغییر زاویه را به شما ارائه میدهد.
دوربین IP بولت
بولت (Bullet) به معنی گلوله یا لوله است، این دوربین های بولت بدنه فلزی استوانه ای شکل دارند؛ بدنه ی آن ها (IP66) و ضد آب است و معمولا برای محیط های بیرونی یا شرایط آب و هوایی سخت مناسب هستند.
دوربین تحت شبکه BOX
بدنه این دوربین ها، مکعب مستطیل شکل است و توانایی نصب لنز های مختلف و قابلیت تنظیم با انواع پایه ها و کاور های خاص را دارند، بنابراین می توان از آن ها در تمامی فضا های باز و داخلی، مسکونی و اداری، تجاری و صنعتی استفاده کرد. انواع این دوربین ها قابلیت تنظیم خودکار و دستی نور و رنگ را نیز دارند؛ اما فاقد قابلیت دید در شب هستند که می توان از نور مادون قرمز جداگانه برای روشنایی دید در شب برای آن استفاده کرد.
نحوه راه اندازی دوربین مداربسته IP یا تحت شبکه
در مرحله اول باید منبع تغذیه یا آداپتور را به دوربین مدار بسته متصل کنید. در مرحله دوم باید اتصال دوربین مدار بسته به کامپیوتر را با کابل شبکه LAN برقرار کنید. در مرحله سوم باید رمز دوربین مدار بسته تحت شبکه را تغییر دهیم. با استفاده از پیش فرض دوربین، پس از پیدا کردن IP دوربین، نام کاربری و رمز عبور پیش فرض را وارده کرده و به منو تنظیمات دوربین وارد شویم.
در تنظیمات دوربین آن را به رمز شبکه خود تغییر دهیم و رمز عبور پیش فرض را برای مسائل امنیتی تغییر داده، سپس می توانیم تنظیمات کارت شبکه را به تنظیمات قبلی بر گردانیم، حالا می توانیم نرم افزار های نظارتی مدیریت تصاویر را نصب کنیم.
قیمت دوربین مدار بسته تحت شبکه
ظاهرا قیمت تجهیزات دوربین مداربسته IP یا تحت شبکه در مقایسه با تجهیزات آنالوگ بالاتر است اما قیمت کم تر این دستگاه به دلیل کارایی کمتر است؛ در حقیقت سیستم مداربسته IP تنها تصاویر دوربین مداربسته را ضبط نمیکند بلکه امکانات و کارایی بیشتری نسبت به آنالوگ دارد.
قیمت این دوربین ها بسته به ارائه امکانات از یک میلیون تومان شروع می شود؛ تعیین قیمت دقیق برای دوربین مدار بسته راحت نیست؛ زیرا دارای برند ها و مدل های متنوع هستند. شما می توانید متناسب با بودجه خود، پکیج دوربین مداربسته ارزان و مناسب خود را بیابید؛ مثلا دوربین های هایک ویژن از انواع محبوب دوربین مدار بسته ip یا تحت شبکه محسوب می شوند.
سخن پایانی
دوربین مدار بسته تحت شبکه از بهترین راه های کنترل و نظارت است که از آن برای بالا بردن امنیت استفاده می شود؛ شما با دوربین های مخفی ارزان قیمت هم می توانید هنگام ترک خانه و یا در هنگام مسافرت، محل مورد نظر را کنترل کنید. در این مقاله دوربین مدار بسته IP یا تحت شبکه، ویژگی ها و تفاوت ها و قیمت های این دو دوربین را مطرح کردیم.